Voorwaardelijke instructies gebruiken om te voldoen aan voorwaarden voor onderdelen

Tip voor PolyWorks|Inspector™ 

Bij het inspecteren van een onderdeel dat meerdere configuraties kan hebben, zoals een beugel met 3 montagegaten (basis) of 6 montagegaten (verlengd), moet u mogelijk meerdere afzonderlijke meetreeksen maken, wat tijdrovend en problematisch is. Beginnend met PolyWorks|Inspector 2021, kunt u een enkele meetreeks maken voor een geval als dit en een voorwaardelijke instructie gebruiken, gebaseerd op de waarde van een aangepast project of stukeigenschap, om te bepalen welke meetelementen moeten worden gemeten wanneer het onderdeel klaar is om te worden geïnspecteerd. Hierdoor kunt u de volledige meting van een onderdeel, met zijn meerdere configuraties, in één meetreeks opnemen, wat tijd bespaart en toekomstige wijzigingen vereenvoudigt.

Stap voor stap: Om reeksstappen te activeren met behulp van een voorwaardelijke instructie met een werkstukeigenschap:

 1. Maak een aangepaste werkstukeigenschap aan met, optioneel, een lijst met vooraf gedefinieerde waarden. Bijvoorbeeld de werkstukeigenschap Type die twee mogelijke waarden heeft: Basic en Extended.
 2. Open een meetreeks in de Sequence Editor en selecteer de stap waarin u een voorwaardelijke instructie wilt invoegen.
 3. Kies in menu Sequence Editor Insert > Conditional Statement. Kies daarna:
  • de werkstukeigenschap;
  • een operator: < (kleiner dan), <= (kleiner dan of gelijk aan), = (gelijk aan), != (niet gelijk aan), >= (groter dan of gelijk aan) of > (groter dan);
  • en voer de waarde in die de voorwaarde activeert. Als de eigenschap een lijst met vooraf gedefinieerde waarden heeft, kunt u de gewenste waarde voor activering uit de lijst kiezen.
 4. Voeg stappen toe onder de voorwaardelijke instructie om uit te voeren wanneer deze waar is.
 5. Wijs de waarde toe aan de aangepaste werkstukeigenschap, die overeenkomt met het te inspecteren onderdeel, bij het uitvoeren van elke bewerking New Piece.

** Zie het voorbeeld in de afbeelding.

OPMERKING: Voorwaardelijke instructies kunnen worden gebruikt om meer te doen dan alleen objecten te meten. U kunt ze gebruiken om te kiezen tussen verschillende vergelijkbare onderdelen, uw meting uit te lijnen of een aangepast macroscript te activeren, zolang de vereiste aangepaste project- of stukeigenschappen bestaan.

Problemen vervangen door oplossingen
Problemen vervangen door oplossingen
Problemen vervangen door oplossingen