CNC CMM-trajecten aanpassen naar condities van onderdelen

Tip voor PolyWorks® Metrology Suite

Bij gebruik van de CAD-gebaseerde functionaliteiten die PolyWorks|Inspector biedt, die automatisch hele of gedeeltelijke CNC CMM-meetpaden genereren of optimaliseren, wilt u er zeker van zijn dat het resultaat wordt geoptimaliseerd voor snelheid en veiligheid, gezien de mogelijke afwijking van de onderdelen die moeten worden geïnspecteerd. Vanaf versie 2019 IR6 kunt u een afstand vanaf het onderdeel aangeven voor verplaatsingen van de machine voor de tast- of scantoepassingen; deze wordt standaard op 10 mm ingesteld. Door de waarde voor de mogelijke conditie van de fysieke onderdelen aan te passen, wordt het pad verkregen dat het beste aansluit op uw behoeften.

Stap voor stap: Om een afstand vanaf het onderdeel aan te geven voor CNC CMM-verplaatsingen, inclusief Go to Position-punten:

  1. Kies in het hoofdmenu Tools > Options; hiermee wordt het dialoogvenster PolyWorks|Inspector Options geopend.
  2. Navigeer naar de pagina Collision Avoidance.
  3. Geef in het gedeelte Path generation een waarde in voor de vrijloopafstand Displacements.
    Voor een onderdeel met kleine afwijkingen kan de waarde worden verkleind voor een snellere doorvoer. Omgekeerd kan voor een zeer afwijkend onderdeel de waarde worden vergroot om mogelijke botsingen te vermijden.

OPMERKING: Op de pagina Collision Avoidance kan ook de afstand vanaf het onderdeel worden aangepast voor wijzigingen in de oriëntatie van de tool, die standaard op 20 mm staat ingesteld.

Problemen vervangen door oplossingen
Problemen vervangen door oplossingen
Problemen vervangen door oplossingen